Bezpieczeństwo danych osobowych jest dla nas kwestią kluczową
Jesteśmy świadomi naszej odpowiedzialności za ochronę danych w procesach sprzedażowych. Dlatego nieustannie podejmujemy wysiłki, by zapewnić bezpieczeństwo tych danych. Współpracujemy ze specjalistami od spraw zabezpieczeń i organizacjami odpowiedzialnymi za to by Internet był bezpiecznym miejscem.

Polityka prywatności TravelAlert

TravelAlert jest marką sprzedażową należącą do firmy i-Trends Sp. z o.o. z siedzibą w Gdyni przy ulicy Druskiennickiej 27. Proces sprzedażowy przekazywany jest do centrum sprzedaży ofert turystycznych Qtravel –  spółka Q&Q Sp. z o.o. z siedzibą w Gdańsku, ul. Trzy Lipy 3, REGON: 220945813, zarejestrowana w KRS pod numerem 0000347581 w Sądzie Rejonowym Gdańsk-Północ w Gdańsku, VII Wydział Gospodarczy KRS, (dalej zwana „Q&Q”), która działa jako podmiot współpracujący z agentem turystycznym oraz organizatorami turystyki w rozumieniu ustawy z dnia 29 sierpnia 1997r. o usługach turystycznych (Dz.U. 2004 nr 223 poz. 2268) oraz innymi przedsiębiorcami, których usługi mogą zostać nabyte przy wykorzystaniu niniejszego serwisu.

O ochronę danych osobowych przekazywanych nam za pośrednictwem portalu TravelAlert.pl dbamy postępując zawsze według jasno ustalonych reguł.

Użytkownik przekazuje tylko te dane, które są niezbędne do przeprowadzenia transakcji.
Użytkownicy przeglądający zawartość portalu TravelAlert.pl pozostają anonimowi. Jeśli jednak zdecydują się dokonać zakupu wycieczki, proszeni są o podanie danych osobowych wymaganych przez organizatora do sfinalizowania transakcji. Wszystkie dane objęte są ochroną zgodnie z „Ustawą o ochronie danych osobowych”.

Osobom udostępniającym swoje dane przysługuje prawo do wglądu, zmiany i usunięcia ich z bazy Qtravel. Zarejestrowani użytkownicy mogą tego dokonać za pomocą strony profilowej. Strona ta pozwala na wgląd, modyfikację i usunięcie posiadanych przez spółkę danych osobowych użytkownika. W przypadku, gdyby użytkownik uznał takie rozwiązanie za niewystarczające, może zwrócić się pisemnie do:

Q&Q Sp. z o.o.
ul. Trzy Lipy 3,
80-172, Gdańsk.

 

Pliki „cookie”

Na naszej stronie mogą być wykorzystywane pliki „cookie”.

Pliki tekstowe tzw. „cookies” (ang. ciasteczka) są jednym ze sposobów zbierania informacji o użytkownikach serwisu internetowego. Przeglądarka internetowa, z której korzystasz, może przechowywać je na dysku Twojego komputera – dzięki temu serwis jest w stanie rozpoznać użytkownika przy ponownym połączeniu.

W plikach cookies znajdują się informacje niezbędne do prawidłowego działania niektórych funkcjonalności serwisów internetowych. Zawartość plików cookies nie pozwala jednak na identyfikację użytkownika. Za pomocą tychże plików nie są też przetwarzane lub przechowywane dane osobowe i nie mogą one służyć do ustalenia tożsamości użytkowników. W serwisie TravelAlert.pl pliki cookies wykorzystywane są m.in. do tego, by dowiedzieć się więcej o internautach – o tym jakich informacji poszukują, z jakich funkcjonalności najczęściej korzystają.

Pliki cookies wykorzystywane są w celu:

dostosowania zawartości serwisu internetowego do preferencji użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych,
tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób użytkownicy korzystają z serwisu, dzięki temu możliwe jest ulepszanie struktury i zawartości serwisu,
dostarczania użytkownikom treści możliwie najlepiej dostosowanych do ich zainteresowań.
Jeżeli nie życzysz sobie, by twoja przeglądarka przechowywała pliki „cookies”, możesz ją odpowiednio skonfigurować. Wówczas możliwość przechowywania plików cookies na dysku twardym Twojego komputera zostanie całkowicie wyłączona. Należy jednak pamiętać, że po takiej zmianie możesz stracić możliwość korzystania z niektórych funkcjonalności serwisu TravelAlert.pl.

Wyłączenie opcji zapisywania cookies nie powoduje natomiast braku możliwości czytania lub oglądania treści zamieszczanych na stronie TravelAlert.pl.